• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor orders boven de €30!
  Home
  Merk adidas x Model EQT x
  Min. €
  Max. €

  Terug naar de toekomst: Adidas EQT – Cultobject en ooggetuige van de geschiedenis


  Aan het begin van de jaren ‘90 werden ze vermaard als de modellen van de toekomst. Ze werden destijds bedacht als het vlaggenschip voor een compleet nieuwe koers van Adidas. De Adidas Equipment-serie bepaalde zo ongeveer de gehele strategie van het merk Adidas. Nu heeft de Duitse sportartikelenfabrikant uit Herzogenaurach de EQT-serie opnieuw leven ingeblazen als hommage aan de toenmalige status. Onder het motto “Terug naar de toekomst” presenteert Adidas nu een EQT-serie die al ongeveer 25 jaar in de annalen van de Footwear-geschiedenis voorkomt.


  Lees meer
  Tussen trendsettende verschijning en historische achtergrond

  Want daarbij mag niet worden vergeten dat de Adidas EQT-serie in Duitsland zo’n beetje een historische betekenis heeft; de lancering van deze serie vond namelijk direct na de val van de Berlijnse muur plaats. Zowel de West- als ook de Oost-Duitse burgers zagen toen de door Adidas geproduceerde Equipment-lijn als een symbool van een nieuw tijdperk. Dienovereenkomstig was de collectie dus ook in Duitsland erg in trek. Met name de uitdagende progressieve Performance-collectie van Adidas Equipment sprak de massa aan. Zo werd de gehele serie al na een relatief korte tijd een cultobject met een trendsettend uiterlijk en een historische achtergrond.

  Geoptimaliseerde verschijning: Adidas EQT-serie rechtvaardigt nieuw design

  Uiterlijk, logo of kleurstelling, de Adidas Equipment-reeks kon zich sinds het begin van de jaren ‘90 in het bijzonder onderscheiden met een volledig veranderde look. Het wezen van de sportschoen bleef echter trouw aan het ontwerpprincipe van Adi Dassler, namelijk sport- en loopschoenen en sportswear ontwikkelen die in de eerste plaats geschikt zijn voor competitieve sportbeoefenaars. Juist deze tweeledige opstelling maakt sindsdien een vast onderdeel uit van de strategie van Adidas. Zo richtten vele opeenvolgende ontwikkelingen cq modelreeksen zich op het evenaren van de Adidas EQT-modellen. Deze designtrend werd pas met de release van Adidas Originals beëindigd, omdat in deze serie zowel oude als ook totaal nieuwe creaties volledig opnieuw werden gedefinieerd.

  Herinterpretaties zorgen met gedurfde kleurstellingen voor een streetstyle-look

  Ook de EQT 2017 toont veel verschillen met de modelreeks van het begin van de jaren ’90. Vooral in de kleurstelling en kleurencombinaties kiest Adidas nu een veel gedurfdere koers dan in eerdere jaren. Terwijl de Adidas Equipment-schoenen vroeger bij voorkeur in het wit, zwart of groen gemaakt werden, laten de ontwerpers het traditionele kleurenpalet nu links liggen. Opvallend zijn nu bijvoorbeeld het Turbo Red of de ongebruikelijke kleurencombinatie zwart/grijs/roze. Behalve deze dappere kleurstellingen veranderde Adidas nóg een klein, maar onderscheidend detail: het klaverbladlogo is in de herinterpretatie van de 1991 klassieker weer terug. Over het algemeen biedt de nieuwe versie een casual aanblik met een expliciete coolness factor, zonder daarbij het uiterlijk van de originele serie te verloochenen. Kijk maar eens in onze winkel. Als je een kind van de jaren ‘90 bent, dan zul je zeker enthousiast raken van nostalgie. Mocht dit nog niet jouw tijd zijn geweest, dan zul je zeker in de ban raken van de streetstyle-look.

  Adidas EQT Support-serie – zowel loopschoen als sneaker

  De inspiratie die ten grondslag lag aan de legendarische Adidas EQT-loopschoen van de jaren ‘90, is hoe dan ook iedere keer merkbaar. De ontwerpers hebben daarbij waarde gehecht aan de “Running-verschijning”, aangezien de schoenen van de Adidas EQT Support-serie in eerdere jaren niet gezien werden als goede loopschoenen. Dit essentiële kenmerk is ook vandaag de dag nog aanwezig bij ieder exemplaar van de herinterpretatie van de EQT-serie. Maar nu kun je de nieuwe Adidas EQT Support-schoenen ook als sneaker dragen met de typerende Adidas-stijl, die door futuristische elementen een modern en stilistisch element krijgt. Als blikvanger fungeren daarbij bijvoorbeeld de opgestikte, contrasterende strepen, of het bewerkte bovendeel met de opvallende pixel-look. Maar ook de binnenkant van de schoenen uit de nieuwe Adidas EQT Support-reeks is herzien, waarbij duidelijk het draagcomfort centraal staat.

  Adidas EQT ADV-model combineert dynamische look met draagcomfort

  De designers van Adidas hebben bij hun creaties ook gelet op verscheidenheid. Zo hebben ze modellen gecreëerd voor zowat iedere smaak. Zo heb je bijvoorbeeld met de Adidas EQT ADV-schoen een pure Performance loopschoen, die overtuigt met een zowel opvallende als functionele stijl. Deze nieuwe versie van de aloude loopschoen uit de jaren ‘90 verbindt daarbij de modernste technologie met een echte vintage stijl. Het uit Air-Mesh bestaande bovendeel van de Adidas EQT ADV zorgt daarbij voor een ongekend dynamische look en biedt je anderzijds tegelijkertijd een perfecte pasvorm. Of je kiest voor een Adidas EQT ADV-model, dat de ogen streelt met luxueus suède. De geïntegreerde reflecterende elementen zorgen daarbij voor een heel andere stijl. Met schoenen of sneakers uit onze winkel verover je optisch gegarandeerd iedere straat of feestje in één ogenblik, waar je de schoenen ook voor wil gebruiken. Een dynamischere look dan de herinterpretatie van de Adidas EQT ADV-serie of de Adidas EQT Support-reeks bestaat niet.....

  Lees minder