• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

  Orders boven € 30 hebben standaard gratis levering!
  Home
  Merk Asics x
  Min. €
  Max. €

  ASICS, de tijger uit Japan.


  Het Japanse merk ASICS belichaamt de gratie en harmonieuze esthetiek, waarvoor het land van de rijzende zon wereldwijd bekend is. ASICS produceert op zorgvuldige wijze hoogkwalitatieve sportschoenen, kledingstukken, accessoires en sportuitrustingen – met oog voor minimalistisch en puur design. Dat is typisch Japans, evenals het gebruik van de beste materialen.


  Lees meer
  ASICS: sport en gezonde geest.

  De naam ASICS is een acroniem voor de Latijnse uitdrukking „Anima sana in corpore sano“, wat „een gezonde geest in een gezond lichaam“ betekent. Het is een goed voorbeeld voor de geest, waarin de oprichter van ASICS, Kihachiro Onitsuka, het bedrijf in 1949 in het naoorlogse Kobe in Japan oprichtte. Hij zag dat de Japanse jeugd na de catastrofe en verwoesting van de Tweede Wereldoorlog nieuwe hoop en motivatie nodig had. Hij bedacht dat sport een oplossing kon zijn. Daarom richtte hij ASICS op. Toen heette het nog „Onitsuka“. Hij begon basketbalschoenen te produceren, om sportuitrustingen dichter bij de Japanse bevolking te krijgen. De rest is bekend: het bedrijf bleek succesvol en begon snel met de productie van schoenen, accessoires en uitrustingen voor steeds meer takken van sport, zoals tennis, loopsport enz.

  Kill Bill en de Onitsuka Tiger Mexico 66

  Door Quentin Tarantinos „Kill Bill“-films onsterfelijk gemaakt, is het Onitsuka Tiger „Mexico 66“ model een iconische en gemakkelijk te herkennen schoen. Het is waarschijnlijk de populairste en succesvolste schoen van het merk ASICS. In de Kill Bill-films droeg de actrice Uma Thurman een paar gele Mexico 66 schoenen met zwarte strepen en individuele zool met een brutale „f*** u“-gravure. De uitdagende zool werd evenwel nooit in de productie opgenomen, maar de zwart-wit versie van de schoen is voor fans van Kill Bill en ASICS beschikbaar. Ook voor de oorspronkelijke kleurencombinatie van het model met wit oppervlak en rood-blauwe strepen. Onitsuka Tiger is het merk waaronder de Mexico 66 schoen verkocht wordt. Dat is tevens het merk van de vintage-reeks van ASICS.

  ASICS GEL®

  In de jaren ‘70 en ‘80, toen loopsport steeds populairder werd, begon ASICS na te denken, hoe je de voeten van lopers het beste kunt beschermen tijdens het lopen. De eerste loopschoenen waren nog niet ontwikkeld om de botsing met de grond op te vangen. Dat kon leiden tot blessures en pijn. ASICS ontwierp daarom nieuwe schoenen, die de botsing konden verlichten met een laag gel tussen de binnen- en buitenzool. Zo werd in 1986 ASICS GEL® geboren. De GEL® technologie wordt nu in verschillende ASICS-schoenen gebruikt, omdat de gel niet alleen de loopsport-belevenis verbetert, maar ook de schoen in zijn geheel aangenamer maakt. De met gel uitgeruste collectie omvat de GEL Kayano, om te lopen; de GEL Intensity 3 voor training; de GEL Volleycross Revolution MT voor volleybal; de GEL Solution Speed 2 voor tennis; de GEL Electro 33 om te lopen; de GEL Nimbus en de GEL Cumulus om te lopen. Maar ook lifestyle-modellen werden met de gel uitgerust, om de schooldag of werkdag comfortabeler te maken: de GEL Lyte III, de GEL Lyte V, en de GT II.

  ASICS in cijfers

  Hoewel de populariteit van ASICS geen grenzen kent, is het niet verrassend dat de helft van de verkopen nog in thuisland Japan gebeurt. En wereldwijd komt 70% van de inkomsten van het bedrijf uit de verkoop van schoenen.

  ASICS als sponsor

  Sinds 2011 sponsort ASICS het Australische nationale cricketelftal. ASICS sponsort ook voetbalelftallen, het Japanse elftal, de Japanse boksers Hiroki Ioka en Hozumi Hasegawa, de Australische en de Amerikaanse veldhockey-elftallen, de Japanse golfers Shingo Katayama en Rui Kitada, vele tennissers en volleybalelftallen (ook Italië en Nederland).

  ASICS en Nike

  Wist u, dat Nike opgericht werd, om Onitsuka Tiger schoenen in de USA te verkopen? In 1963 reisde Phil Knight, medeoprichter van Nike, naar Japan en hij was gefascineerd door de hoge kwaliteit en de betaalbare prijzen van de Onitsuka Tiger schoenen. Het lukte hem, verkoopagent van Onitsuka Tiger in de USA te worden, en richtte voor dat doel Nike op. Toen Nike begon met de productie van zijn eigen schoenen, werden daarvoor ook ingenieurs van Onitsuka aangesteld, en de eerste schoenen van Nike werden daadwerkelijk in Japan geproduceerd.

  Lees minder

  LAAD MEER