• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor orders boven de €30!
  Home
  Merk Nike x Model Presto x
  Min. €
  Max. €
  Nike Presot Ultra Flyknit

  De Nike Air Presto, onderdeel van het Nike Alpha-project

  De Nike Air Presto is gemaakt met de volgende doelen voor ogen: het verbeteren van de traditionele sneakerergonomie en het verleggen van grenzen voor wat betreft technologie. De Presto maakte deel uit van het Nike Alpha-project, een geheim initiatief van Nike aan het einde van de jaren '90, dat resulteerde in een aantal geavanceerde producten. Hierbij werd de wetenschap geïntegreerd als fundamentele ontwerpkracht. Alle producten die gecreëerd zijn onder het overkoepelende Alpha Project-thema, één voor elk van de 5 belangrijkste productcategorieën van Nike, zou dan het insigne met de 5 Alpha-stipjes laten zien. In de categorie Running van Nike resulteerde het Alpha-project in de geboorte van de Nike Air Presto en die 5 kenmerkende stipjes waren te vinden op de middenzool van de Presto.

  Oorsprong en eigenschappen Nike Presto

  De originele Nike Air Presto werd voor het eerst uitgebracht in 2000. Het was direct een hit binnen de sneaker-gemeenschap. Na het jarenlang bouwen aan een stevige reputatie als één van de comfortabelste sneakers ooit gemaakt, is de Nike Presto nu gevestigd als onmisbaar onderdeel in de hardloopcollectie van Nike. De Nike Presto is op zich inderdaad een uniek concept. Het is een innovatieve benadering van hardloopsneakers, waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en draagcomfort. De Presto is ontworpen als een T-shirt voor de voet en beschikbaar in kledingmaten (van XXS tot XL) en een elastische bovenkant die de voet helemaal omvat. Als je de Presto nog nooit uitgeprobeerd hebt, dan MOET je dat eens doen. Zo kun je zelf de revolutionaire benadering van pasvorm, comfort en maatvoering ervaren, met het stretchende, zachte dempingsmateriaal en de gevormde middenvoet 'vingers', die zorgen voor een uniek gevoel. 

  De Nike Presto geeft de voet van de drager echt controle over de schoen, in plaats van andersom. Dankzij de authentieke, allesveranderende constructie, inclusief een dynamische stretchende bovenkant van mesh/neopreen, een gevormde bovenlaag voor de middenvoet, een uitgebreide boogstructuur en een ultralichte Phylon-middenzool met Nike Air-technologie, is de Nike Air Presto één van de gedenkwaardigste sneakerontwerpen geworden in de vroege 21e eeuw. Als het gaat om gebruik, heeft de Presto in de afgelopen jaren geweldige feedback gekregen van ervaren hardlopers. Daarnaast is het een voorkeursitem geworden voor de gemeenschap van sneakerliefhebbers, die de geavanceerde stijl vanaf dag 1 geaccepteerd heeft.

  Het minimalisme en de fijne steun van de Nike Air Presto hebben ervoor gezorgd dat deze een favoriet is om één van de beste sneakers van dit lente-/zomerseizoen te worden, met een aantal iconische kleurstellingen die in de komende maanden gelanceerd zullen worden. We beginnen vandaag met de ultraklassieke Triple Black-versie, die kapitaliseert op de monochrome trend van dit moment. Blijf ons in de gaten houden voor meer kleurstellingen, inclusief de exclusief bij Foot Locker verkrijgbare "Persian Violet"- en de langverwachte "Comet Red"-versies die binnenkort gelanceerd worden.