• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor orders boven de €30!
  Home
  Merk Puma x Model Tsugi x
  Min. €
  Max. €

  De Puma Tsugi: perfectie op zijn Japans

  De Puma Tsugi is het nieuwste product aan het einde van een lange reeks innovaties. Sinds de oprichting staat het bedrijf Puma garant voor snelheid, verandering en vechtlust. Als gevolg van crises en structurele veranderingen in de jaren 90 hebben de Herzogenaurachers met succes hun weg omhoog gestreden en zijn vandaag gerangschikt als de derde grootste fabrikant van sportartikelen na Nike en Adidas. Puma wil volgens haar eigen claim het 'snelste sportmerk van de wereld' zijn. Om dit doel te bereiken is Puma altijd al een innovatief bedrijf geweest dat ergonomie op het gebied van sportschoenen optimaliseert door het gebruik van steeds betere materialen en vetersystemen.

  Lees meer

  Japans filosoferen

  De Duitse en Japanse mentaliteit hebben een grote overeenkomst: de voorliefde voor technische perfectie. Dat de Puma-Tsugi verschijnt onder Japanse modelnaam is daarom geen toeval: deze schoen heeft externe en interne waarden te danken aan het land van de rijzende zon. Het Shinsei-model met zijn fragiele esthetiek, komt overeen met de klassieke Wabi-Sabi - een houding die kan worden vertaald als 'smaakvolle eenvoud'. Tegelijkertijd is de Shinsei net als alle andere modellen in de Tsugi-serie, een wonder van innovatie. Hij belichaamt het principe van Kaizen - te vertalen als: verandering ten goede.

  Dit basisprincipe van innovatie heeft de Japanners na de Tweede Wereldoorlog tot steeds weer nieuwe technische uitvindingen en verbeteringen geleid. Het is niet voor niets dat Tsugi vertaald kan worden met 'volgende', namelijk een nieuwe stap op het pad van verandering. Shinsei betekent 'wedergeboren'. De schoen gaat door steeds hogere reïncarnaties op zijn weg door de existenties. Maar nu heb je genoeg filosofie gehoord. Onthoud dit eenvoudig: Puma's op Japan geïnspireerde modellen behoren tot de meest buitengewone en best passende hardloopschoenen ooit!

  De meesters van de vetersluiting

  De Tsugi is een nieuwe stap in de vetertechnologie van Puma. Geen wonder, want niemand deed zo veel voor de optimalisatie van het rijgen en daarmee de perfecte pasvorm voor de voet zoals het bedrijf uit Herzogenaurach. Dit begon in 1972 toen de hardloopschoen München op tijd op de markt kwam voor de start van de Olympische zomerspelen in de Beierse hoofdstad. De 'München' kon via vier klittenbandsluitingen worden geopend, gesloten en geïndividualiseerd. Bij de Natural Running-modellen kon de stevigheid van de hiel worden aangepast aan individuele behoeften.

  Misschien herinner je je nog het revolutionaire disc-systeem van Puma. In 1992 veroorzaakte het een sensatie in de loopwereld, omdat hier geen veters maar een draaischijf werd gebruikt, die nylon draden op de tong aantrekt of losmaakt om de schoen af te stemmen op je voetanatomie. Bij de Puma Tsugi verschijnt nog een andere innovatieve vetertechnologie. Het Shinsei-model heeft bijvoorbeeld extra veters aan de zijkant, terwijl het Netfit-model individuele, asymmetrische veters mogelijk maakt. Dit zijn geen esthetische trucs, dit is het principe van de Kaizen op weg naar een steeds beter passende hardloopschoen.

  Techniek van de snelste mens

  Usain Bolt is de enige persoon op de planeet die erin geslaagd is om de 100-meter-afstand onder 9,6 seconden te lopen. En welke schoenen draagt hij? Natuurlijk, Puma! Puma Ignite - een model dat benoemd is naar de door Puma gepatenteerde Ignite Foam alias ForEverFoam - een dempingsmateriaal dat voorheen alleen in de auto-industrie werd gebruikt, perfect passend bij elke schoen voor korte sprints en langere afstanden. Ignite Foam wordt ook gebruikt in Tsugi. Het schuim absorbeert moeiteloos de energie van het rennen en brengt het tot het maximum terug naar de afstotende voet. Met dit interieur is het Japans geïnspireerde model van Puma niet alleen een esthetisch kunstwerk voor uitzonderlijke streetwear, maar heeft ook de technologie van de favoriete schoen van 's werelds beste sprinter. Welkom op de piste!

  Hoe je je veters strikt, bepaalt hoe je loopt

  De beste schoen is een schoen op maat. De vraag die Puma stelt: hoe kunnen confectiegoederen zo worden ontworpen dat elke drager de schoen kan aanpassen aan zijn anatomie en looppatroon? Puma's oplossing: op de Puma Tsugi Shinsei passen de zijveters de schoen nog nauwkeuriger aan de voet van de hardloper aan en wordt de zacht gevoerde nylon tong en het bovenwerk van textiel door de sokconstructie ondersteund. Een absolute nieuwigheid is de Netfit-vetersluiting op hetzelfde Tsugi-model. Hier kun je de veters door het netachtige oppervlak van de Evoknit Upper leiden. Zo krijg je een ergonomische pasvorm van de schoen of een look met een persoonlijke touch.

  Eenvoudige smaak: de beste!

  Of Netfit of Shinsei: elke Puma-schoen combineert de prestaties van tientallen jaren van onderzoek en verbetering in de zin van het Japanse Kaizen-principe. De sokconstructie past in elk model de schoen nauwsluitend als een tweede huid aan je voet aan. De slijtvaste rubberen zool biedt de juiste grip op elke loopondergrond en met de Ignite Foam biedt deze op Japan geïnspireerde Puma je een uitstekend dempingsmateriaal. Dit in combinatie met de EVA-middenzool, en je loopt op wolken. Op de tong van de Tsugis springt de Puma naar je toe, op de hiel zit het Puma-opschrift. De Puma Tsugi is een goede begeleider.