• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor orders boven de €30!
  Home
  Merk Reebok x Model Club x
  Min. €
  Max. €
  Reebok Club C feat. Machine Gun Kelly

  Reebok Club: Traditie, tijdloze stijl en geïntegreerde politieke boodschap


  Er zijn zonder twijfel veel goede redenen om Reebok sneakers te dragen. Ten eerste hebben ze een heel aparte stijl, waarbij authenticiteit en traditie op de eerste plaats staan. Terwijl de concurrentie voornamelijk inzet op futuristische modellen, blijft Reebok steeds trouw aan z’n roots. Het bedrijf richt zich daarbij voornamelijk op de jaren 80. En dat is niet zonder reden. Opgericht in 1895, in Bolton (Groot-Brittanië) onder de naam J.W. Foster and Sons, groeide de sportartikelenfabrikant vooral in de jaren 80 uit tot een echt zwaargewicht in de branche. Voornamelijk de tennisschoenen zorgden halverwege de jaren 80 voor een echte hype en lanceerden de Reebok-modellen naar de top qua populariteit en cultstatus.


  Lees meer
  Reebok Club C 85 Vintage: Een hommage aan de cultschoen uit de jaren 80

  Nu heeft het bedrijf met de Reebok Club C 85 Vintage een echte klassieker uit de jaren 80 opnieuw op de markt gebracht. Deze nieuwe Reebok Club C 85 Vintage is daarbij uitgedacht als baken van directheid, transparantie en bezinning op de echte waarden. Geen kans op tierelantijntjes; de nadruk ligt uitsluitend op de essentiële functionaliteit. Zo zet de tennisschoen een consequent puristische stijl neer. Deze duidelijk gestructureerde stijl werkt zowel op de tennisbaan als daarbuiten. Of het nu het bovenmateriaal uit expliciet zacht leer is, de extreem lage pasvorm, de gestanste EVA tussenzool, de voering van badstof op de tong of de slijtvaste rubberen buitenzool - bij de Reebok Club C 85 Vintage komen comfort en vintage respectievelijk retrostijl samen.

  Vintage-look zorgt geeft retro-fans kippenvel

  Juist de retro-fans zullen blij zijn met deze comeback: de Reebok Club 85 is namelijk ten opzichte van de originele versie uit 1986 qua uiterlijk maar minimaal veranderd; in plaats daarvan is de sneaker nu wel met talrijke moderne technische functionaliteiten uitgerust. De Eva middenzool is representatief voor de technische optimalisatie van de Reebok Club C 85 cult-sportschoen en zorgt voor een optimale demping. Zo ook de slijtvaste runner, die je een betrouwbare grip garandeert. Als je deze schoen met z’n extreem mooie look op straat draagt, in de club of naar het volgende feest, zorg je altijd gegarandeerd voor een optische sensatie dankzij de alomtegenwoordige retro-look, die nooit ouderwets, maar altijd tijdloos is.

  Rapstar Kendrick Lamar ontwerpt modellen met een sociaal-politieke boodschap

  Als je voor een Reebok Club sneaker kiest, ben je in goed en prominent gezelschap. De lijst van sterren die als gezicht van de Reebok-stijl optreden, is ellenlang. Eén naam is in het bijzonder al jarenlang met Reebok verbonden: Kendrick Lamar. De Amerikaanser rapper en songwriter heeft in het verleden, door zijn gevoel voor een stijl die gekenmerkt wordt door zelfvertrouwen en politieke boodschappen, al talrijke Reebok Classics tot een look verheven die oppervlakkigheid veracht en in plaats daarvan tot bezinning en diepgaande onderwerpen oproept. Deze inspiratie valt in het bijzonder op bij de opnieuw uitgebrachte Reebok Club C. Lamar verklaarde dat de stijl van de nieuwe sneakers, die in de originele versie één van de meest legendarische heritage-silhouetten geldt, een oproep tot gelijkheid en eenheid is. Dit hangt nauw samen met de filosofie van Reebok, die zich vooral inzet op het gebied van mensenrechten. Als logisch gevolg werd dan ook de schoenenafdeling van Reebok in april 2004 als eerste bedrijf door de FLA (Fair Labor Association) erkend. De FLA is een coalitie van niet-gouvernementele organisaties, universiteiten en bedrijven, die als doel hebben om arbeidsomstandigheden en arbeidsrecht over de hele wereld te verbeteren.

  Reebok Club C als modieuze herinnering aan gelijkheid en eenheid

  Verder moet de Reebok Club C met zijn look ook mensen ertoe brengen om onder de oppervlakte te kijken en op die manier verborgen boodschappen te ontcijferen. De Kendrick Lamar Reebok Club C richt zich daarbij op abstracties en anonimiteit. Als eigenschap van deze bijzondere sneakers geldt de zwart-witte, met zuur gewassen denim ondergrond. Deze is niet zomaar een look, maar je moet deze stijl eerder als boodschap zien. Want dit opvallende zwart-witpatroon staat volgens Kendrick Lamar voor rassengelijkheid, terwijl de rode accenten op de hiel passie en kracht symboliseren. Daarnaast vind je in de Classic Branding de letters 'K' en ‘O' verstopt. Met deze beide details verwijst Kendrick duidelijk naar zijn alter ego K.Dot. Struin gewoon eens door onze online shop. Daar vind je verschillende Reebok Club C modellen in verschillende colorways, die allemaal de titel "Designed by Kendrick Lamar" dragen; er zitten zelfs babyschoenen in de Kendrick Lamar portfolio.

  Supermodel Gigi Hadid is het gezicht

  Kendrick Lamar is echter niet de enige prominente Amerikaanse rapper die een samenwerking met het sportartikelenbedrijf is aangegaan. Zo heeft bijvoorbeeld ook de rapper Curren$y zich tot echte Reebok-fan verklaard en is hij een samenwerking met het merk begonnen. Ook in de wereld van de modellen heeft de Reebok Club echte fans, waarbij vooral de Reebok Club C hier voor verliefde blikken zorgt. Zo verfraait bijvoorbeeld supermodel Gigi Hadid de reclamefoto’s van de Reebok Classic Club C Diamond serie. Daarbij droomt het model, dat al actief is als op de catwalk voor de Victoria´s Secret Fashion Show, van het vrouwelijke karakter van bepaalde Reebok Club modellen, die het model als tegelijkertijd tijdloos, comfortabel, sportief en elegant beschrijft. Deze bewering kun je zelf controleren. In onze shop vind je namelijk een ruim aanbod aan varianten uit de Reebok Classic Club C Diamond serie. Naast Kendrick Lamar en Gigi Hadid noemen we ook bekende sporters zoals de tennissterren Andy Roddick en Venus Williams, de Franse voetballegende Thierry Henry, de meervoudige Formule-1 wereldkampioen Lewis Hamilton en de bekende voetballers Iker Casillas, Ryan Giggs en Andrij Schewtschenko. Daarnaast is Reebok ook de officiële schoenenleverancier van de de Major League Baseball, de NBA en de NFL. En wanneer creëer jij je eigen persoonlijke street-style met de bij ons beschikbare Reebok Club modellen?

  Lees minder