• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

  Orders boven € 30 hebben standaard gratis levering!
  Home
  Merk Timberland x
  Min. €
  Max. €

  Timberland - trendzekere en robuuste schoenen met echte US-flair


  Timberland staat al decennialang voor stevige en trendy outdoor-schoenen, die in alle modellen de American Way of Life belichamen. Sinds de jaren’70 produceert de gelijknamige producent uit de staat New Hampshire duurzame schoenen en robuuste boots voor alle jaargetijden. Opvallende afzettingen, kleurrijke en verdere extra’s onderscheiden Timberland schoenen van modellen van andere producenten en maken ze tot echte trendschoenen. In ons assortiment vindt je een aantrekkelijke keuze van echte Timberland boots en andere schoenen, die je garderobe voor alledag, school en outdoor-tripjes luchtig en functioneel compleet maken.


  Lees meer
  Een korte geschiedenis van Timberland

  De wortels van de Amerikaanse schoenenproducent reiken terug tot in de naoorlogse tijd. De schoenmaker Nathan Swartz ontwikkelde gedurende twee decennia schoenen voor opdrachtgevers, waarbij het waterdichte karakter van de schoen opviel. In 1973 voerde hij het merk Timberland in met een watervaste laars, die water optimaal afstootte. In het Nederlands betekent de naam zoveel als woudgebied, waardoor het outdoor-karakter nog extra verduidelijkt wordt. Al na een paar jaar waren Timberlands een verkoop-hit in de USA, en daarom veranderde Swartz zijn bedrijfsnaam naar The Timberland Company.

  Door het voortdurende succes werd het bedrijf in de jaren tachtig gaandeweg in Europa en wereldwijd bekend. Het klassieke assortiment waterdichte Timberland schoenen werd met verdere kledingstukken en accessoires aangevuld, die het bedrijf vandaag tot alomvattende aanspreekpartner voor het outdoor-gebeuren maken. De snoerlaars van de producent is tot vandaag de dag het uithangbord van de productie, maar je kunt ook andere boots en vrijetijdsschoenen zoals echte Timberlands vinden. Sinds het nieuwe millennium zijn schoenen en andere modeartikelen van het merk ook in de hiphop-scene populair. Vanuit New York hebben Timberland schoenen deze subcultuur veroverd en zijn uit de huidige streetwear niet meer weg te denken.

  Wat Timberland boots zo bijzonder maakt

  Door de decennia heen is het bedrijf zijn kwaliteitseisen trouw gebleven, zelfs als een groot deel van de schoenen niet in de outdoor gedragen wordt. Zo komt ook voor de stadse schoenenmode echt leer in extra materiaaldikte tot inzet, wat de schoenen tot een robuuste begeleider voor iedere dag maakt. In dunne varianten profiteer jij van een gesloten schoen die zelfs bij avonden in de club een leuke indruk achterlaat. Hiervoor zorgen hogere hakken en aantrekkelijke pasvormen, die anders enkel voor dames- en herenmodellen bekend zijn.

  Als je je Timberland boots op de werkplaats of bij een natuurwandeling wilt dragen, vind je bovendien een grote keuze passende modellen en collecties. De vaste snoerveters leggen de schoen veilig rond je voet en zijn geschikt voor alle hindernissen, die je in de vrije natuur tegen kunt komen. Door een diep en intelligent gevormd profiel ben je op bijna alle ondergronden onderweg waarbij voeten en gewrichten zo goed mogelijk ondersteund worden. Door de brede veelzijdigheid van de echte wandelschoen tot de lichte vrijetijdsschoen vind je passende Timberland schoenen voor iedere denkbare gelegenheid. Zelfs als lage schoen of zonder snoerveter, die van de basismodellen van het merk zo bekend zijn, kun je Timberlands kopen.

  Bekende modellenreeksen van de producent in het profiel

  Als je de oorspronkelijke outdoor-charme van het merk wilt beleven, zijn de Classic Boots de ideale keuze. De enkelhoge snoerschoenen uit echt, waterafstotend leer zijn er voor kinderen en volwassen. Met de slijtvaste rubberzool en de EVA-middelzool is een lange levensduur en een veilig stapgevoel bij iedere stap en ondergrond gegarandeerd. Modieus presenteert de Classic Boots zich veelzijdig, naast de natuurlijke leeroptiek staan je bonte varianten te wachten! Dezelfde kwaliteit in een gereduceerde hoogte hebben mannen bij model Nelson. Ook bij deze schoen wordt het eenkleurige leer tot een blikvanger, waarbij het schoenmodel een aantrekkelijke aanschaf voor het werkleven en het stadse vrijetijdsleven is. Als je het liever klassiek hebt en de echte vintage-stijl wilt benadrukken, kies dan voor de Grafton Hiker als alternatief voor klassieke Timberland Boots.

  Voor dames is de Glastonbury van Timberland een tijdloze blikvanger. Als het iets extravagants voor een concert of de nachtclub moet zijn, zijn modellen met sleehak zoals de Meriden Hiker Houndstooth ideaal. Alle modellen verloochenen het oorspronkelijke karakter van het merk niet en weerspiegelen met patronen en pasvormen een decente natuurlijke charme. Chic en buitengewoon, om in het dagelijkse leven van klassieke dames- en mannenschoenen te onderscheiden.

  Echte Timberlands voordelig online kopen

  Als je de Timberland schoenen voor je volgende bergtour, herfstwandelingen of in het dagelijkse leven zeker niet wilt missen, ben je in deze categorie met je neus in de boter gevallen. Bij ons vind je een immense keuze aan merkmodellen van de Amerikaanse producent. Nieuwe modellen worden met populaire klassiekers van het merk uitgebreid, waardoor je voor iedere gelegenheid passende schoenen vindt. De uitstekende kwaliteit van het traditionele merk bieden wij jou voor een aantrekkelijke onlineprijs aan, die bij ons voor alle dames-, mannen- en kinderschoenen geldt. Kijk gewoon in deze categorie rond en kies een waterdichte en robuuste schoen, die net zo veelzijdig is als jij!

  Lees minder

  LAAD MEER