Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Gemeenschap

RAISE THE GAME is onze bijdrage om betere sportvelden in buurten aan te leggen en om de sport, cultuur en de spelers te promoten. Samen met de NBA en lokale basketbalverenigingen in Europa beginnen we aan een reis om de sport en de basketbalcultuur op de kaart te zetten. Hiermee ondersteunen we mensen die alles op alles zetten om hun gemeenschap te verbeteren, vanuit het perspectief van basketbal.

Each city has developed its own unique style of play on the court, just as it has its own style on the streets. Each neighborhood brings people together through a passion for the game that lives beyond the court. Each game played has the possibility to drive change and inclusion.

PARIJS

 • Het 10de arrondissement in Parijs

  Parijs: een stad waar basketbal terug naar z'n oorsprong is gebracht. Buurten gaan voor de eer de strijd met elkaar aan en gaan daarbij geen enkele crossover of dunk uit de weg.

  Basketballers uit de voorsteden verenigen zich in de stad, waar hun verschillende basketbalstijlen samenkomen en de rivaliteit tussen arrondissementen wordt uitgevochten. Het is competitie op zijn best, waar alle teams geloven dat meedoen aan de sport hun vaardigheden zal verbeteren.

LONDEN

 • Brixton, Londen

  Zuid-Londen staat bekend als een van de beste plekken in het Verenigd Koninkrijk voor basketballers. De rijke straatstijl van de stad trekt niet alleen de aandacht van de Londenaren, maar ook van basketballers in de parken, die met hun ruige uitstraling hun kunsten op het speelveld tonen.

  Als we het over Brixton-basketbal hebben, kunnen we niet om de Brixton Topcats heen, de belangrijkste basketbalclub van Zuid-Londen. Een club met een rijke geschiedenis en een langdurige status binnen de gemeenschap.

  De club werd in 1985 opgericht door wijlen Jimmy Rogers, een van de meest erkende coaches ter wereld.

MILAAN

 • Milano

  Milaan is de stad met de meeste basketbalvelden in de westerse wereld, meer dan New York, meer dan Londen en meer dan Parijs. De basketbalstijl van de stad weerspiegelt het basketbal van de straat en hoewel verschillende

  buurten ieder hun eigen, unieke stijl hebben, zijn het de teams met basketballers uit alle buurten die het basketbal in Milaan tot leven brengen.

BARCELONA

 • Barcelona

  Barcelona heeft een rijke basketbalgeschiedenis. Naast de clubs van het kampioenschap is ook de basketbalcultuur op straat gestaag gegroeid sinds het DREAM TEAM van de Olympische Spelen in 1992 naar de stad kwam en zo de jongeren inspireerde.

  Op dit moment is basketbal de op een na populairste sport van de stad en dankzij het aangename klimaat in Barcelona kan de sport bijna het hele jaar door buiten worden gespeeld. Hoewel ze veel plekken hebben om te spelen, hebben basketbal- en grassroots-verenigingen investeringen nodig om de sport in populariteit te laten groeien.

SHOP ONZE MERKEN

 • Jordan

  Shop or brands