Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Clapham Common Court

RAISE THE GAME: CLAPHAM COMMON

We zijn ongelooflijk verheugd dat we de opening kunnen aankondigen van ons derde en laatste, opgeknapte speelveld voor 2021, in Clapham Common, Zuid-Londen. Dit veld past nu in het rijtje van The Baltizone in Parijs, Via Lazio in Milaan, en Poblenou in Barcelona, waarmee we proberen om inclusiviteit te bevorderen, de jeugdgemeenschap samen te brengen en de groei van de sport in heel Europa te ondersteunen.

Clapham Common Court is een ontmoetingsplaats voor iedereen in de buurt en het ontwerp van het veld is geïnspireerd op de kleurrijke en unieke stijl van de Zuid-Londense wijk. Er is gekozen voor een gedurfd kleurenpalet en een levendig patroon om spelers uit te nodigen om te komen sporten en de belangstelling van de lokale gemeenschap te wekken. Met meer basketbalevenementen in het vooruitzicht komende zomer, zijn er ook al plannen om tribunes rond het veld te maken, zodat het een van de toonaangevende buitenlocaties in het Verenigd Koninkrijk wordt! Het concept is ontwikkeld door Peter Simmons van merk- en marketingbureau 5or6, in samenwerking met Hoopsfix. 

Voormalig Brixton Topcats-speler, kunstenaar en onmisbaar lid van ons Londense basketbalnetwerk Sevian Witter ontwierp de speciale basketbalkleding voor de lokale gemeenschap, die aan alle spelers uit de buurt zal worden geschonken.

"Ik kan nog steeds niet geloven dat dit eindelijk is gebeurd. Het heeft drie jaar geduurd om het voor elkaar te krijgen, maar het was het zo waard. De Londense basketbalgemeenschap zal er nog tientallen jaren van profiteren. Ik kan Foot Locker niet genoeg bedanken voor hun steun om dit te realiseren, samen met de NBA en Basketball England. Ik ben ervan overtuigd dat Clapham Common een centrum van basketbalactiviteiten wordt en dat we er elke zomer onze eigen evenementen kunnen organiseren!", zegt Sam Neter, oprichter van Hoopsfix in een reactie.

Om de opening te vieren, worden lokale basketbalteams en spelers uit Zuid-Londen uitgenodigd naar Clapham Common voor allerlei open sessies, zoals vrije-worpwedstrijden, partijtjes, coachingsessies en scrimmages onder leiding van Sam en het team van Hoopsfix.