Meteen doorgaan naar hoofdmenu

City Showdown Francesca Eddie

City Showdown Francesca Eddie

City Showdown Milaan

  • Francesca
  • Eddie

Nu ons #RaiseTheGame-partnerschap met de NBA onlangs is verlengd met een meerjarige overeenkomst, blijven we in heel Europa investeren in de basis van basketbal, om de sport nog populairder te maken.

In ons City Showdown-project nemen creatievelingen in verschillende steden het tegen elkaar op om zes NBA-ballen te beschilderen, geïnspireerd door speelsteden. 

In Milaan gebruiken Francesca en Eddie al heel lang basketbal als inspiratie voor hun kunst, en voor het eerst is nu een bal hun canvas.

Na hun showdown spraken we ze beiden persoonlijk.

Francesca Cassani

 

Francesca is al sinds haar jeugd een fervent basketbalspeler en gebruikt de sport, samen met haar stad en omgeving, als inspiratie voor haar kunst.

De grafisch/webdesigner en kunstenaar verwerkt verschillende elementen zoals vormen, kleuren, tekst en illustraties om unieke creaties en geometrische composities te produceren. 

Van de drie ballen die ze ontwierp, is haar stijl het duidelijkst te zien op de Phoenix Suns bal.

“Ik heb gekozen voor heel heldere en levendige kleuren, waarbij segmenten van de bal zijn geïnspireerd op het landschap van Arizona en de textuur op het Suns-shirt.”

Basketbal en haar kunst zijn intrinsiek met elkaar verbonden. Afgelopen zomer kreeg ze zelfs de kans om haar eigen basketbalveld in Milaan te schilderen.

En met de sport zelf kan ze zich ook telkens weer opnieuw opladen om haar beste werk te maken.

“Basketbal is als een tweede thuis voor mij. Het geeft me weer energie na een dag hard werken. Basketbal geeft me een goed gevoel en geeft me het gevoel mezelf te zijn."

Eddie Faienza

 

Eddie past sneakers en kleding aan met wat hij een ‘conceptuele stedelijke’ stijl noemt.

Hij haalt inspiratie uit zijn eigen levenservaringen, basketbal en het hart van de steden waar hij woont en die hij bezoekt. 

Zijn ontwerp voor de Atlanta Hawks-bal brengt deze ervaringen samen.

“Atlanta is een van de grootste multiculturele steden in de VS, dus ik wilde die samensmelting laten zien. Het handteken verbeeldt de havik boven de skyline van de stad, die het team bij elkaar houdt en verschillende etniciteiten met elkaar verbindt", legde hij uit.

“Ik tekende een gouden havik met de "E" om de "droom" samen te stellen; de droom die Dr. Martin Luther King Jr had, de droom van de jeugd en de droom om mee te spelen in de competitie - getoond door de kleine jongen onder het NBA-logo.”

En terwijl hij zijn eigen weg bewandelt naar grootsheid in de kunstwereld, helpt basketbal hem om zijn doel te bereiken

"Basketbal betekent alles voor mij", zei hij. 

"Ik denk het echt. Het heeft me op veel manieren geholpen en me beter gemaakt.  Ik heb er mooie mensen door leren kennen, het stelde me in staat naar mooie plekken te gaan, geweldige spelers te ontmoeten en ik kon me er zelf door uitdrukken."

SHOP DE LOOK