Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Reebok Red Euro

Het is oké om jezelf te zijn!

Op 26 juni wordt Allen Ezial Iverson de #1 draft pick van het jaar 1996. Hij weet dan nog niet hoe groot zijn impact op de sport zal zijn. Dat hij de enkels van MJ's breekt, Most Valuable Player van het seizoen wordt, record na record breekt en zijn geliefde Sixers naar de NBA-finale leidt: zelfs dat is allemaal niet het meest memorabele. Nee, de essentie van AI's nalatenschap ligt in het veranderen van de basketbalcultuur. 

Want een hele generatie basketballers is van zijn sokken geblazen door het wonderkind. Iversons invloed op het basketbal beperkte zich niet tot de sportarena, maar reikte tot op straat. Hij bracht een hip-hop twist naar de NBA, maakte het cool om tatoeages te hebben, veranderde de manier waarop spelers zich gedroegen en dwong de NBA-commissaris ook nog eens om een dresscode in te stellen. Hij introduceerde zelfs een nieuwe kapsel-trend voor spelers: dankzij hem waren cornrows helemaal in. Allen Iversons aura verspreidde zich over de hele wereld, van de Sixers-arena in Philadelphia tot het Duitse Köln en de straten van Parijs. Wie had gedacht dat een lot als het zijne zo invloedrijk zou zijn aan de andere kant van de wereld?

Dit leek zo vanzelfsprekend voor Team Fly Paris, die samen met oude vriend en O.G. Paul Gudde spraken over de goede oude tijd. De Duitse basketbalactivist herkent de voetafdruk van AI op zijn hele levenspad. Zijn hoofdband op zijn afstudeerfeest, zijn killer crossover in het begin van de jaren 2000, zijn huidige beroep als basketbalcoach. De kleine grote man van het basketbal gaf een stem aan alle buitenbeentjes. Hij plaveide de weg voor de underdogs. Als het buitenbeentje dat hij is, beweerde AI hardop dat je er niet bij hoeft te horen om succesvol te zijn, het is oké om jezelf te zijn!

SHOP DE LOOK