Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Reebok Red Toe

Over oefenen gesproken

Wanneer basketbal het heilige vuur vindt, verandert sport in kunst.

Als de punten niet tellen, verheffen atleten hun kunde tot een dusdanige graad van perfectie dat je bijna vergeet hoeveel werk het kost om dat niveau te bereiken. Toch schuilen er achter elke demonstratie liters zweet, een ontelbare hoeveelheid herhalingen en onwankelbare wilskracht. Dit harde werk heeft een naam: trainen. Het is de sleutel gebleken tot de perfecte crossover van Allen Iverson en de gratie van Team Fly Parijs.

Het collectief van Parijse dunkers, bestaande uit Chris, Emeric en Yohan, wilde ons meenemen achter de coulissen van hun kunst. Door de nadruk te leggen op het bloed- en zweetgedeelte van hun vak, maakt Team Fly Paris een punt van de 360-aspecten van dunking. De kunst van de dunk vereist zowel fysieke capaciteiten (sterke benen, spierkracht, explosiviteit, balans, ongelooflijke handsnelheid) als een sterke mentaliteit.

De drie leden beweren dat hun wilskracht is gebouwd op een emotionele achtbaan. Elke frustratie die voortkomt uit mislukking wordt weggevaagd door de vreugde als een nieuwe move wél lukt. Niemand was een grotere inspiratie dan Allen Iverson (AI). Hij bewees wedstrijd na wedstrijd, crossover na crossover, dat passie en zelfvertrouwen de grootste barrières konden doorbreken.

Technisch gezien kunnen we het voetenwerk herkennen dat zevan hem hebben geleerd - zo effectief om hoog te springen - maar het was vooral zijn gemoedstoestand die onze drie helden tekende. Ze bekenden dat ze helemaal flipten toen ze zagen hoe AI de grote mannen onder de basket trotseerde. AI gaf ze de kans om te dromen en is het levende bewijs dat je nooit genoegen moet nemen met minder. Integendeel, het is slechts een kwestie van trainen om eindelijk, op een dag, in de lucht te springen en daar te blijven.

Daarom blijft Team Fly Paris zich inspannen om ooit erkend te worden als volwaardige atleten, en niet alleen als showmannen. Tot die tijd trainen ze op het ruwe asfalt en vertegenwoordigen ze zo de harde Parijse speelveldjes in heel Europa.

Volg Team Fly @team_fly_paris en zijn leden Emeric @emeric.slk, Yohan @yohanlemay & Chris @chrissdna.

SHOP DE LOOK